მთავარი პიროვნება ჩემიაზრი ზაზა გრიგალაშვილი: „ღვინის უმთავრესი ნაწილი მისი არომატია“

ზაზა გრიგალაშვილი: „ღვინის უმთავრესი ნაწილი მისი არომატია“

ზაზა გრიგალაშვილი
ზაზა გრიგალაშვილი, სომელიე

„ღვინის უმთავრესი ნაწილი მისი არომატია. საქართველო ღვინის სახეობებით მდიდარი ქვეყანაა. ყოველი სახეობა სწორედ არომატით გამოირჩევა. სომელიე მომხმარებელთან კომუნიკაციაში შედის და მისი გემოვნების შესაბამის ღვინოს ზუსტად არჩევს. კარგი სომელიე რამდენიმე ენას ფლობს, ბევრი ღვინო აქვს დაგემოვნებული და ამ მხრივ, არაჩვეულებრივი მრჩეველია. ევროპის ქვეყნებში ჩვენზე ბევრად მეტს (თუმცა მცირე დოზებით) სვამენ. სადილის დროს ტრადიციულად, ერთ ჭიქა ღვინოს მიირთმევენ. საკვების გემოზე ღვინო დადებით ზეგავლენას ახდენს. არომატის მიხედვით ღვინის გამორჩევას ქართველები ჯერ ახლა სწავლობენ. ზომიერად დალევა – „მოწრუპვა“ უნდა ვისწავლოთ.“

Pepper